Grote nood in Afrika en Jemen

Hoge hongersnood in Jemen en Oost-Afrika

In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Volgens de VN dreigen er meer dan 20 miljoen mensen in Somalië, Nigeria, Zuid-Soedan en Jemen te verhongeren. Hulp is dringend nodig, help je mee?

Door droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eerste getroffen door de ramp. We spreken van hongersnood als er vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is momenteel het geval in verschillende landen in Afrika.

Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan de hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, Somalië en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden start ZOA in samenwerking met het Christelijk Noodhulpcluster een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nú nodig. Onze medewerkers zijn ter plaatse en staan klaar om te helpen.

Ook jouw steun is dringend nodig. Daarmee kunnen we mensen de hulp bieden die het hardst nodig is, zoals voedsel en schoon drinkwater. Help je mee? Kijk op zoa.nl/hongersnood.

Door mee te doen aan Op de Vlucht en je te laten sponsoren, help je ZOA om snel te kunnen reageren in dit soort noodsituaties. Zo kunnen we meteen ter plaatse zijn en noodhulp bieden waar nodig. Wanneer de ergste nood voorbij is, blijft ZOA aanwezig totdat mensen weer op eigen benen kunnen staan. Wil jij ook vluchtelingen helpen, door één dag in hun schoenen te stappen? Klik hier om je aan te melden!