Je hebt een streefbedrag gekozen waarmee je een gevlucht gezin verder wil helpen. Dat is heel mooi! Maar hoe haal je nou die sponsoring binnen?

Op deze pagina vind je een aantal tips om sponsoren te werven. Volg ons ook op Facebook voor meer tips en informatie.

1. Vragen! Dit klinkt als een logische tip, maar is bewezen het beste te werken. Schroom dus niet en vraag je vrienden, familie, buren, collega’s om jou te steunen voor deze toffe actie. Het is namelijk niet niks wat jij gaat doen! Deel je vraag daarom zoveel mogelijk online (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn) maar vraag juist ook mondeling je vrienden en familie.

2. Weet voor wie je het doet. Het kan vervelend voelen om geld te vragen van je vrienden en familie. Maar onthoud dat het niet voor jou is, maar voor de vluchtelingen die elke dag ervaren wat jij tijdens Op de Vlucht één dag ervaart. Wees daarom dus blij met elk kleine bedrag wat je binnenhaalt, omdat het samen een groot verschil maakt. Klik hier voor mooie plaatjes waarmee je jouw doel deelt. 

3. Maak het jouw persoonlijke verhaal. Vertel bij het aanmeldscherm wat jouw motivatie is en upload een foto op je paspoort. Zo wordt het echt jóuw verhaal. Vervolgens kun je je paspoort delen op bijvoorbeeld Facebook of in al je Whatsappgroepen. Ook kun je bijvoorbeeld onder elk mailtje wat je verstuurt, een link naar je profiel zetten met een oproep om jou te sponsoren.

4. Betrek je lokale pers. Download hier het persbericht en vul je eigen naam en gegevens in. Stuur deze vervolgens naar je lokale krant of streekblad. Je zult zien dat dit vaak wordt opgepakt en misschien kom jij wel in de krant met je vlucht!

5. Weet waar het voor is. Lees op ZOA’s website wat ZOA nou echt doet en laat je inspireren. Dit kun je gebruiken wanneer je mensen vraagt om je te sponsoren! Wanneer je zelf enthousiast bent over het doel (gebruik bijvoorbeeld een bepaald project wat je inspireert als voorbeeld) zullen andere mensen ook geïnspireerd raken.

6. Deel updates over je sponsoring. Bijvoorbeeld wanneer de helft van het bedrag binnen is, of juist als je nog veel nodig hebt. Klik hier voor afbeeldingen die je daarbij kunt delen

7. Bedank mensen die gedoneerd hebben (je kunt dit zien op je persoonlijke pagina). Bedank hen bijvoorbeeld onder het bericht op Facebook waar je om sponsoring vraagt, zo zien je vrienden het weer voorbij komen en worden ze eraan herinnerd als ze dat nog moeten doen.

8, Geef niet op. Het kan voelen alsof weinig mensen willen geven, terwijl je hen wel gevraagd hebt. Maar in de meeste gevallen zijn ze het gewoon vergeten te doen!  Zorg daarom voor regelmatige updates en herinneringen, zodat ze het niet vergeten. Zet bijvoorbeeld onder elk mailtje wat je verstuurt, een link naar je profiel met een oproep om je te sponsoren!

9. Vertel wat in de kerk/ op school / op je werk over wat je gaat doen en dat je sponsoring nodig hebt. Maak bijvoorbeeld gebruik van het promotiefilmpje om te laten zien wat een uitdaging jij aangaat. Vertel waar jij voor spaart (welk promotiepakket) en hoeveel geld daar nog voor benodigd is. Misschien kan er een collecte, zendingsgeld of geld uit de personeelspot ingezet worden om jou te steunen!

10. Statiegeld sparen. Vraag mensen om flessen voor je te sparen voor het statiegeld. Of ga eens naar je vaste supermarkt en vraag of je de bedrijfsleider mag spreken. Leg uit wat jij gaat doen en wat het goede doel (ZOA) is, en vraag of je een oproep voor statiegeldbonnetjes op mag hangen bij de statiegeldautomaat. Niet geschoten is altijd mis!

11. Gebruik de PicBadge op je Facebook profielfoto. Dan zien je vrienden elke keer als er een update van jou voorbij komt dat je meedoet aan Op de Vlucht. Vergeet niet de link naar je paspoort bij je profielfoto te zetten!

 

 

Vrouw met water in Zuid-Soedan