De opbrengst van Op de Vlucht gaat naar mensen die getroffen zijn door oorlogen en rampen. Vaak zijn ze hierdoor op de vlucht geslagen, of niet meer in staat in hun eigen onderhoud te voorzien. Samen met jou wil ZOA hen ondersteunen richting de toekomst! Bijvoorbeeld in landen als Zuid-SudanIrak of Afghanistan.

Eerst richten we ons op primaire behoeften, zoals eten, drinken en onderdak. Later volgen werk, onderwijs en infrastructuur. Daarmee richten we ons op zowel noodhulp als wederopbouw. De wederopbouw doen we samen met de lokale bevolking. Zij gaan bijvoorbeeld aan de slag als programmamedewerker, beveiliger of docent. Ook overheden, kerken en banken betrekken we bij ons werk. Zo ontstaat de oplossing van binnenuit en realiseren we een stabiele basis voor de toekomst.

Bij Op de Vlucht kun je je laten sponsoren voor drie voorbeeldpakketten. Een basis, uitgebreid en compleet pakket. Door je te laten sponsoren voor één van onderstaande pakketten kun je dus écht verschil maken!  Alle pakketten zijn gebaseerd op een gezin van zes personen.

Basispakket (€250,-)

Een onderdakpakket met een tent, matrassen en dekens en een voedselpakket voor één maand voor een gezin van zes personen.

Uitgebreid pakket (€350,-)

Het tweede pakket heeft ook het onderdakpakket en voedselpakket, maar daarnaast ook een kachel met een voorraad brandstof en een pakket met keukengerei; potten, pannen, bestek, borden bekers, een gasstel met gasfles, jerrycans en een emmer.

Compleet pakket (€500,-)

In het laatste pakket krijgt het gezin naast het onderdakpakket, kachel met brandstof en keukengerei ook een hygiënepakket met o.a. zeep, waspoeder en bassin, handdoeken en maandverband en daarnaast voedselpakketten voor drie maanden. Zo hoeven zij zich de komende tijd geen zorgen te maken!

Let op: Deze pakketten zijn voorbeeldpakketten. Dit houdt in dat je sponsoropbrengst misschien niet letterlijk naar een tent, matrassen en voedselpakket gaat, maar het is een voorbeeld van wat ZOA er mee kan doen en hoeveel dat ongeveer kost. De precieze invulling wordt gebaseerd op waar het geld op dat moment het hardst nodig is. 

Irak Voedseldistributie