De aanmeldingen zijn open!

Wat zou jij doen als je op de vlucht was? Als je leeft in angst en afhankelijk bent van hulp van anderen? Dit is realiteit voor ruim 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Weet je wat jij zou doen? Hoe je reageert? Op 16 en 17 juni 2017 kun jij dit ervaren tijdens het evenement Op de Vlucht en 24 uur leven als een vluchteling. Durf jij het aan? Meld je dan vanaf vandaag aan voor Op de Vlucht.

De opbrengst van Op de Vlucht gaat naar ZOA. ZOA helpt slachtoffers van rampen en conflicten met noodhulp en wederopbouw in meer dan 17 landen. Door mee te doen aan op de Vlucht en je te laten sponsoren door vrienden en familie help jij een vluchtelingengezin. Bijvoorbeeld met voedsel en onderdak, maar ook in de latere fase met onderwijs, vaktrainingen en infrastructuur. ZOA helpt mensen niet alleen te overleven, maar uiteindelijk weer op eigen benen te staan.

Dit is de tweede keer dat ZOA Op de Vlucht organiseert. De vorige editie was in juni 2015. Oud-deelnemer Thamar vertelt over haar ervaring: “Wij kregen een codewoord voor als het ons te veel werd, dan zouden de acteurs even uit hun rol stappen. Maar vluchtelingen hebben geen codewoord, de wereld waarin zij leven kunnen ze niet op pauze zetten.”  Durf jij de uitdaging aan?

Het evenement vindt plaats in de buurt van Apeldoorn. Waar precies? Dat vertellen we nog niet. Een vluchteling weet immers ook niet waar hij naartoe gaat.  Durf jij de uitdaging aan?

Meld je aan!