Bekijk de foto’s!

 

We kijken terug op een geslaagde dag, afgelopen zaterdag. Waar het rustig begon op het ZOA-kantoor, brak opeens de paniek uit toen een politieman binnenkwam. Plotseling moest iedereen geëvacueerd werden en na een roadblock van bandieten kwamen ze aan bij een vluchtelingenopvang. Hier kwam je niet zomaar binnen, want er moest uitgesloten worden dat je geen terrorist was.

Na een streng verhoor en eindeloos wachten mochten de vluchtelingen de opvang in. Deze was gebaseerd op hoe het eruit kan zien in Irak, waar veel vluchtelingen in de stad hun toevlucht zoeken in bijvoorbeeld half afgebouwde gebouwen. Afgelopen zaterdag was het een grote, koude, verlaten fabriekshal, de voormalig Zwitsalfabriek. Hier konden deelnemers aan het werk (maar wel voorzichtig, want een vluchteling mag niet werken), leren haken in het Community Centre en waren er verschillende hulporganisaties actief.

We sloten de dag af met de realiteit, twee ‘echte’ vluchtelingen vertelden hun eigen vluchtverhaal. We sloten deze indrukwekkende dag af met een gesprek waarin meer werd verteld over hoe dit in het echt gaat, en dat alle situaties helaas ook in het echt gebeuren. Natuurlijk heeft niet iedere vluchteling ditzelfde meegemaakt, maar het zijn allemaal elementen die gebaseerd zijn op de realiteit. Daarom is het zo gaaf dat de deelnemers samen, en door de hulp van hoofdsponsoren Vedotec en Plaisier BV, meer dan €20.000,- is opgehaald voor echte vluchtelingen wereldwijd!

Een paar van de reacties van de deelnemers:

“Totaal anders dan verwacht, ik dacht dat het een dropping zou zijn”
” Ik weet nu hoe het voelt als je je geen mens meer voelt, maar een nummer”
“Het viel me van mezelf tegen dat ik brood ging stelen, ik had niet eens honger”

Bekijk de foto’s!

De foto’s van dit indrukwekkende evenement zijn ondertussen ook gepubliceerd! Je vindt ze via deze link. 
Samen, en met hulp van hoofdsponsoren Vedotec en Plaisier BV, hebben we meer dan €20.000 opgehaald en de teller loopt nog! Heb jij meegedaan? Je kan je nog laten sponsoren! Deel dus je verhaal met je vrienden en familie en vergeet niet daarbij je paspoort te delen.

Heel erg bedankt voor je deelname en natuurlijk ook alle vrijwilligers en acteurs, ontzettend bedankt!